Gătind de Paște

Rar mă mobilizez să gătesc ceva pentru sărbători dar anul ăsta m-am hotărât să fac unul din deserturile mele preferate de Paște.

Da, anul ăsta am făcut pască. Dar din aia cu brânză de burduf. Nu știu cum sunteți voi dar pe mine combinația dintre dulce și sărat mă termină.

Aluatul mi-a ieșit destul de bine că este de cozonac și doar am mai încercat acum câțiva ani să fac. A fost chiar lăudat așa că mă aștept la aceleași laude și pentru pască deși aspectul lasă mult de dorit. Umplutura este din brânză de burduf cu oua și zahăr. Variațiuni pe temă sunt multe dar asta e varianta scurtă.

Ca și obicei, pasca are însemnătate religioasă și simbolizează viața veșnică. Felul în care este ornată adaugă câteva simboluri creștine în plus care se învârt în jurul Sărbătorii Învierii, căci asta se sărbătorește de Paște.

Sunt multe tradiții în jurul sărbătorilor în general dar eu am păstrat doar câteva.  De Paște îmi place să îmbrac ceva nou, să ciocnesc ouă înroșite și, desigur, să iau masa în familie. Despre mâncare este mult de povestit și sunt destul de multe feluri tradiționale dar anul ăsta mă bazez pe pasca făcută de mine și drobul făcut de mama.

Paște fericit!

Cu dragoste, Andreea

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *