O zi de decembrie în București

Locuind în București, primesc destul de des vizite și oamenii care vin, vor să afle cum e viața, de fapt, aici. Ce se întâmplă în București? În principiu îi duc în locurile mele preferate și le prezint un “top” personal.

Weekend-ul trecut, în schimb, prietena mea Silvia mi-a făcut o surpriză venind aici și efectiv a trebuit să improvizăm pe parcurs. Desigur că sunt câteva chestii care se întâmplă în perioada asta aici dar am lăsat totul mult mai lejer și este o idee despre ce poți face într-o zi relaxată de decembrie.

De obicei îmi place să încep ziua la o cafea, pentru că este un moment grozav pentru a planifica următoarele obiective pe ziua respectivă și, desigur, pentru a mă pune la curent cu ce se mai întâmplă în viața prietenilor mei de când nu ne-am văzut. Dacă nu au vizitat Origo, cum a fost și cazul Silviei, îi voi duce acolo. Cafeaua este grozavă și atmosfera de asemenea. Trebuie să te pregătești să fie destul de aglomerat dar merită așteptarea. Dacă nu ai răbdare, o poți lua la pachet.

Chiar când terminam cafeaua, ni s-au mai alăturat două prietene și am pornit împreună să prânzim. Am ales Energiea, întrucât era foarte aproape și, în plus, nu mai fusesem de ceva vreme și știam că mi-a plăcut mult acolo. Seara știu că este aglomerat și trebuie să ai rezervare să fii sigur dar pentru prânz am putut găsi cu ușurință o masă. Mâncarea este delicioasă și eu, în plus, eu m-am bucurat de un cidru fierbinte.

Dacă prinzi zi bună, merită o plimbare pe chei, și chiar prin Parcul Izvor.

Luna asta te poți bucura de asemenea de târgul de Crăciun din Piața Constituției. Personal, mi-e greu să mănânc în frig și am luat pentru acasă câteva borcănele de dulceață dar dacă nu ai o problema cu asta, ai de unde alege să deguști produse locale.

Zile faine în București!

Cu dragoste, Andreea

Salvează

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *