Circuit în familie – Vatra Dornei

Vatra Dornei

Am revenit,în sâfrșit, acasa. Au trecut cam două luni de când tot hoinăresc.

Consider că este un moment bun să stau puțin liniștită și să rememorez ultimele întâmplări, având în vedere că a venit toamna.

Experiențele mele de peste vară poate vă inspiră pentru planurile de toamnă sau chiar de iarnă. Cei care m-au urmărit pe Instagram au putut vedea în timp real minunățiile pe care le-am vazut.

Vreau să mă întorc puțin în timp la începuturile excursiei cu ai mei, și să fac un mic review pentru al doilea set de impresii.

Vatra Dornei

Ne-am făcut un fel de rutină din a veni în centru și a bea o cafea, pentru ca mai apoi să ne hotărâm asupra activitătilor de peste zi. Pietonalul este atât cât se vede în fotografie: câteva terase, câteva magazinașe, câțiva oameni. M-a cam uimit că în plin sezon era atât de liber.

Am început să ne documentăm și să căutăm activități de desfășurat și am descoperit destul de multe: de la tratamente balneare, zone pitorești (care trebuiesc bătue cu piciorul bine căci au o frumusețe care mie mi-a bucurat sufletul nespus), locuri de pelerinaj, drumeții către diverse puncte importante, la turism ecvestru, river rafting și chiar zbor cu elicopterul.

Desigur, am marcat doar câteva de data aceasta dar cred cu tărie că astfel de locuri trebuiesc promovate mult mai mult. Ne-am chinuit destul de mult să găsim informații, în unele locuri efectiv nu am mai reușit să ajungem iar altele erau închise (cu siguranță din lipsa afluenței de turiști).

Ce am făcut noi în centru: am băut cafea la Living Room (mi-a plăcut atât cafeaua cât și ceaiul ), am mâncat înghețată și pizza la terasa Les Amis, am jucat billiard la Club OK.

Vatra Dornei_Chique Romania (2)

Vatra Dornei_Chique Romania (3)

Vatra Dornei_Chique Romania (4)

Vatra Dornei_Chique Romania (6)

Vatra Dornei_Chique Romania (7)

Vatra Dornei_Chique Romania (8)

Vatra Dornei_Chique Romania (9)

Vatra Dornei_Chique Romania (10)

Vatra Dornei_Chique Romania (11)

O altă distracție la care i-am provocat pe ai mei, mai ales pe mami care are frică de înălțime, a fost o plimbare cu telescaunul pe Dealul Negru (a rezistat eroic). În cele 20 de minute, am putut să admir împrejurimile și să îmi umplu plămânii de aer curat.

Sus, nu am putut rezista tentației de a mă plimbă cu căluțul. Tânjeam de la experiența Edenland din București (despre care am scris aici). Nu am cuvinte să descriu cât de instabilă m-am simțit în primele secunde. Începusem să regret decizia și mă gândeam că poate trebuia să cer o plimbare mai scurtă (eu, care până atunci mă gândeam la un întreg circuit de o zi pe cal). Când s-a terminat turul, deja mă împrietenisem cu calul și revenisem la idea excursiei de o zi. Nu s-a întâmplat vara asta dar poate urmatoarea. Până una alta, sper să gasesc un loc în care să exersez (prietenilor sarcastici, care știu că nici pe bicicletă nu am mai exersat, vreau sa le spun că puțină încurajare nu strică).

Vatra Dornei_Chique Romania (12)

Vatra Dornei_Chique Romania (13)

La întoarcere deja se strângeau norii de furtună. Dacă întârziam prea mult pe sus, nu am mai fi putut coborî cu telescaunul.

Vatra Dornei_Chique Romania (14)

Vatra Dornei_Chique Romania (15)

Vatra Dornei_Chique Romania (16)

Vatra Dornei_Chique Romania (17)

Dar iată că am avut timp să dăm o tura și prin parc, prelungind astfel ziua în natură. Parcul este efectiv o rezervație dendrologică ce găzduiește o mulțime de veverițe. Am înțeles că răspund la “Mariana” dar au venit mai degraba când am ciocănit două alune. Am surprins un grup care reușise să aducă veverițele foarte aproape. Eu doar le-am vânat cu aparatul și nu stiu exact ce le-a atras, dar au venit destul de aprope de obicetiv.

Vatra Dornei_Chique Romania (18)

Vatra Dornei_Chique Romania (19)

Vatra Dornei_Chique Romania (20)

Vatra Dornei_Chique Romania (21)

Vatra Dornei_Chique Romania (22)

Vatra Dornei_Chique Romania (27)

Vatra Dornei_Chique Romania (23)

Vatra Dornei_Chique Romania (24)

Vatra Dornei_Chique Romania (25)

Vatra Dornei_Chique Romania (26)

Pe seară, fix când am intrat în cameră, a început ploaia. Am lăsat geamurile larg deschise, m-am întins în pat, am ascultat cum cădeau picăturile și mi-am umplut iar plamanii cu aer umed.

Vatra Dornei_Chique Romania (28)

Cu dragoste, Andreea

You may also like

4 Comments

 1. Da frumos scris,dar cam atat.Adevarul despre Dorna e altul și e vizibil cu ochiul liber la orice ieșire în oras:cladiri subrezite,cu fațade aproape de prabusire,drumuri sub orice critica,mizerie,pacat de toată zona asta frumoasa.

  1. Buna!
   In primul rand multumesc mult pentru comentariu!
   Stiu ca sunt undele aspecte care nu sunt chiar roz dar este valabil pretutindeni. Si cand spun pretutindeni ma refer si la alte tari de renume. Mie mi-a placut enorm zona Bucovinei si as reveni oricand cu mare placere. Sper totusi sa se remedieze si problemele de care zici.
   Multumesc inca o data pentru vizita si te mai astept!

 2. Asa este,intr-adevar peste tot in lume sunt si rele , sunt si bune !
  Daca vrei sa-ti para viata frumoasa sa le vezi numai pe cele bune !
  ,,Cele bune
  sa se adune ,
  cele rele
  sa se spele…”
  Minunate sunt peisajele,aerul ozonat, LINISTEA NATURII !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *