First real Snow in Bucharest

A little bit late than I expected, winter finally came to Bucharest and the landscape is amazing.

***

Puțin mai târziu decât mă așteptam, a venit, în sfârșit, iarna și în București iar peisajul pe care l-a creat este minunat.

What I like the  most about the snow is how quiet the city continues its activity. Although there is still traffic and people are wandering around with their chores you can feel how all these are happening in silent. It’s like everyting concentrates on the crunches of the snow when feet are stepping on it  and on the fizzle that wheels make in the slush.

***

Ce îmi place în mod special atunci când ninge atât de mult este liniștea în care orașul își continuă activitatea. Deși este încă trafic și oamenii încă umblă de colo-colo, văzându-și de treburi, poți simți cum toate astea se întâmplă parcă pe silențios. Parcă totul se concentrează pe scârțâitul provocat de pași pe zăpadă și pe fâșâitul pe care îl produc roțile mașinilor plin zloata creată pe șosea.

Wandering on the first day of snow in Bucharest is an adventure but I find no other joyful way to start the year more amusing.

***

Prima zi de ninsoare este mereu o aventură pentru hoinărit prin București dar nu vad un mod mai distractiv de a începe anul.

Happy New Year!

Love, Andreea

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *