O zi în Chester

Cea mai liniștită zi din UK a fost când am vizitat Chester împreună cu prietenii mei. Chiar voiam să-l vizitez (nunta avusese loc undeva pe lângă oraș) și am prins o zi excelenta pentru asta.

Am plecat relaxați la drum și am nimerit chiar la parada Midsummer Watch. Este una dintre cele mai vechi tradiții britanice dar și controversată în același timp. A fost prima dată menționată „o paradă” în analele orașului pe la 1397, fost interzisă în mai multe rânduri de atunci, au fost scoase anumite personaje considerate scandaloase și, în cele din urmă, tradiția a renăscut în 1995.

Chester_ChiqueRomania (5)

Chester_ChiqueRomania (6)

Chester_ChiqueRomania (8)

Chester_ChiqueRomania (9)

Chester_ChiqueRomania (11)

Anul acesta am putut vedea giganții, îngerii, demonii, vaporașele, ciorile și chiar pe Cupidon care a tras o săgeată și în direcția mea. A fost încântat să audă că am venit din România. A zis că vrea și el să ne viziteze. Poate o să mai vină cu o săgeată, în caz că prima nu are efect.

Chester_ChiqueRomania (10)

Chester_ChiqueRomania (14)

Chester_ChiqueRomania (13)

Chester_ChiqueRomania (16)

Chester_ChiqueRomania (15)

Ne-am plimbat puțin pe străduțe și, deși era plin de lume, puteai simți liniștea orașului. Am părăsit la un moment dat strada principală, pe care se desfășura parada și atunci am putut să văd străduțele aproape goale. Departe de vacarmul festivității, oamenii stăteau pe iarbă, admirau priveliștea de pe o bancă sau pur și simplu își vedeau de treburile cotidiene.

Chester_ChiqueRomania (20)

Chester_ChiqueRomania (17)

Chester_ChiqueRomania (12)

Chester_ChiqueRomania (1)

Chester_ChiqueRomania (18)

Chester_ChiqueRomania (19)

Chester_ChiqueRomania (21)

Chester_ChiqueRomania (22)

Chester_ChiqueRomania (23)

Chester_ChiqueRomania (24)

Chester_ChiqueRomania (2)

Chester_ChiqueRomania (7)

Chester_ChiqueRomania (4)

Chester_ChiqueRomania (3)

Cu dragoste, Andreea

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *