Weekend în Braşov

Am pornit spre Braşov cu prietenele mele fãrã prea multã organizare dar am observat cu surprindere cã oraşul era asaltat. Ne-am sincronizat şi cu evenimentul “Mişcarea face bine”, cea mai mare orã de sport şi, din nou, am constatat cȃtã lume era interesatã de mişcare.

Vizitez Braşov de micã şi revin de fiecare datã cu placere. De data asta am prins şi un eveniment dar oraşul este el în sine un loc foarte frumos în care sã te afli.

In prima zi ne-am plimbat pe strãduţe. Imi place sã admir de fiecare datã clãdirile şi atmosfera fiecãrei strãduţe. Am avut inspiraţia sã ne cazãm chiar în centrul vechi aşa cã acolo ne-am petrecut timpul în mare parte. Strãzile sunt pline de terase. Poţi alege una pe stilul tau.

Nouã ne-a luat ceva pana ne-am hotarat. Pȃnã la urmã am ales Bistro de l’Arte, unde mie personal mi-a plãcut atmosfera şi servirea atentã (deşi comanda ne-a fost adusã cu întȃrziere). Mie mi-au plãcut pastele din spanac servite cu brȃnzeturi. Probabil va trebui sã mã întorc sã încerc şi alte specialitãţi din meniu. Dacã tot te plimbi pe straduţe, cautã Strada Sforii. Cand o vei gãsi vei şti de ce se numeşte aşa.

Trebuie sã vizitezi Biserica Neagrã. Nu o sã spun mai multe, mergi şi viziteazã! De data asta nu am mai fost dar, de asemenea, nu poţi pierde ocazia sã vezi Castelul Bran. Pe mine m-a uimit prin simplitate şi m-a dus cu gȃndul ca aş putea chiar locui acolo.

Dacã nu te dai la o parte de la experienţele culinare, iţi recomand gelateria de pe Strada Bariţiu nr.3. Eu am încercat lemn dulce şi violete (violetele au fost preferatele).

Pentru amatorii de distracţii nocturne: mergi la Irish Pub. Personalul este foarte haios şi expeditiv. Sigur o sã-ţi placã. Poţi mȃnca, bea, dansa. Reţeta perfectã, nu?

 

Cu dragoste, Andreea

 

Brasov_ChiqueRomania_street2_

Brasoc_ChiqueRomania_street

Bistro_Brasov_ChiqueRomania

Miscareafacebine_Brasov_ChiqueRomania

PiataSfatului_Brasov_ChiqueRomania_

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *