Ziua Copilului la 20-și-ceva

Anul ăsta s-a întâmplat ceva minunat de 1 iunie, de Ziua Copilului.

Eu îmi sărbătoresc copilul din mine în fiecare an. Și asta pentru că și încerc să-l întrețin cu jocuri și puțină naivitate (ok… poate puțin mai multă). Anul ăsta este totuși ceva mai special întrucât sărbătoresc pentru ultima data la 20-și-ceva Ziua Copilului. Mă gândesc de asemenea că de la anul va trebui să mă joc chiar mai mult și poate chiar să inventez chestii noi. Copiii adoră chestiile noi.

Dar să revin la minunea din ziua cu pricina. Plănuisem, desigur, o ieșire cu ai mei dar intru la un moment dat, dimineața, în bucătărie și o vad pe mama la aragaz. Făcea gem de căpșune.

Children-s-day_ChiqueRomania (1)

Children-s-day_ChiqueRomania (2)

Fiind plecată de mult timp de acasă n-am mai fost martoră la procesul ăsta. Mi-am amintit instant de toate verile în care se făcea gem la bunicile mele. Mult gem. Și dulceață. Și toate bunătățile. Printre preferatele mele erau gemul de prune de la Dumitrești și dulceață de cireșe amare de la Focșani. Gem de căpșune primeam mai mult de la alte rude. Și când se făceau gemurile și dulcețurile, nu era de glumă. În Dumitrești bunica mea făcea chiar în curte, într-un ceaun imens și se amesteca în continuu. Făceam și noi cu rândul. În Focșani, mergeam s-o ajut pe bunica și la ea acasă, și la mătuși. Era nebunie curată.

Nu știu dacă și voi obișnuiați, dar eu mâncam mereu spuma care se forma deasupra gemului. Am luat și de data asta doua lingurițe de spumă și am mers la somn. Era deja foarte târziu.

Children-s-day_ChiqueRomania (3)

Children-s-day_ChiqueRomania (4)

A doua zi aveam impresia că e Crăciunul. Am pășit cu emoție în bucătărie și le-am văzut. Borcanele erau gata și mama le aranjase frumos pe o tavă.

Children-s-day_ChiqueRomania (5)

Cred că nici nu puteam spera la ceva mai frumos pentru a sărbători ultima zi a copilului la 20-și-ceva.

Cu dragoste, Andreea

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *